Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na zapiekankę ziemniaczaną, która jest prosta, nieskomplikowana w przygotowaniu, nie droga, a za razem smaczna zapiekanka.
naczynie żaroodporne, rondel, widelec, garnek,
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21518
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21518
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i podsmażyć, następnie zalać mlekiem. Gotować cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ziemniaki lekko podgotować w łupinkach, obrać i pokroić w grusze plastry. Następnie poukładać w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem i zapiekać około 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni. Tak około 15 minut przed końcem pieczenia zapiekankę obficie posypać startym żółtym serem. Po upieczeniu oprószyć posiekaną natką pietruszki.
Zapiekanka gotowa do zapieczenia.
Po upieczeniu gotowa do podania.