Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na zapiekankę ziemniaczaną, która jest prosta, nieskomplikowana w przygotowaniu, nie droga, a za razem smaczna zapiekanka.
naczynie żaroodporne, rondel, widelec, garnek,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 541
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243739
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 541
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243739
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i podsmażyć, następnie zalać mlekiem. Gotować cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ziemniaki lekko podgotować w łupinkach, obrać i pokroić w grusze plastry. Następnie poukładać w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem i zapiekać około 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni. Tak około 15 minut przed końcem pieczenia zapiekankę obficie posypać startym żółtym serem. Po upieczeniu oprószyć posiekaną natką pietruszki.
Zapiekanka gotowa do zapieczenia.
Po upieczeniu gotowa do podania.