Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na zapiekankę ziemniaczaną, która jest prosta, nieskomplikowana w przygotowaniu, nie droga, a za razem smaczna zapiekanka.
naczynie żaroodporne, rondel, widelec, garnek,
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4842
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44712
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 357
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4842
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44712
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 357
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i podsmażyć, następnie zalać mlekiem. Gotować cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ziemniaki lekko podgotować w łupinkach, obrać i pokroić w grusze plastry. Następnie poukładać w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem i zapiekać około 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni. Tak około 15 minut przed końcem pieczenia zapiekankę obficie posypać startym żółtym serem. Po upieczeniu oprószyć posiekaną natką pietruszki.
Zapiekanka gotowa do zapieczenia.
Po upieczeniu gotowa do podania.