Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syty i tani pomysł na obiad
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5053
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 604
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2339
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 165
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5053
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 604
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2339
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 165
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na plastry, ugotuj, odcedź. Parówki pokrój na plasterki, posiekaj cebulę, pieczarki pokrój na plastry, paprykę na paski.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć parówki i cebulę, smaż przez 4 minuty. Dodaj paprykę i pieczarki i smaż razem kolejne 4 minuty. Dodaj ostrą paprykę, wlej koncentrat rozprowadzony w 1/3 szklance wody, gotuj 3 minuty. Ser żółty zetrzyj na tarce. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
W naczyniu do zapiekania ułóż połowę plastrów ziemniaków, posyp odrobiną sera, na to wyłóż farsz z parówek i warzyw, przykryj resztą ziemniaków, posyp serem. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 15 minut.