Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syty i tani pomysł na obiad
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na plastry, ugotuj, odcedź. Parówki pokrój na plasterki, posiekaj cebulę, pieczarki pokrój na plastry, paprykę na paski.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć parówki i cebulę, smaż przez 4 minuty. Dodaj paprykę i pieczarki i smaż razem kolejne 4 minuty. Dodaj ostrą paprykę, wlej koncentrat rozprowadzony w 1/3 szklance wody, gotuj 3 minuty. Ser żółty zetrzyj na tarce. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
W naczyniu do zapiekania ułóż połowę plastrów ziemniaków, posyp odrobiną sera, na to wyłóż farsz z parówek i warzyw, przykryj resztą ziemniaków, posyp serem. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 15 minut.