Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syty i tani pomysł na obiad
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1025
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 858
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 491
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1025
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 858
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 491
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na plastry, ugotuj, odcedź. Parówki pokrój na plasterki, posiekaj cebulę, pieczarki pokrój na plastry, paprykę na paski.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć parówki i cebulę, smaż przez 4 minuty. Dodaj paprykę i pieczarki i smaż razem kolejne 4 minuty. Dodaj ostrą paprykę, wlej koncentrat rozprowadzony w 1/3 szklance wody, gotuj 3 minuty. Ser żółty zetrzyj na tarce. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
W naczyniu do zapiekania ułóż połowę plastrów ziemniaków, posyp odrobiną sera, na to wyłóż farsz z parówek i warzyw, przykryj resztą ziemniaków, posyp serem. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 15 minut.