Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zapiekanka. Podzielna. Można zabrać do pracy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Składniki
Jajka roztrzepać mikserem. Dodać śmietanę i majonez. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli i pomieszać do połączenia składników. Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól i pieprz świeżo mielony. Rybę osączyć i wyłożyć na talerz. Lekko rozdrobnić widelcem. Natkę i koperek drobniutko pokroić. Cebulę pokroić w kostkę. Dno tortownicy ( 24x24) wyłożyć papierem do pieczenia. Posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Przełożyć do tortownicy połowę ciasta. Na ciasto wyłożyć połowę ziemniaków. Na ziemniaki cebula i dwie łyżki koperku. Następnie tuńczyk. Na rybę wyłożyć natkę pietruszki i pozostałe ziemniaki. Na ziemniaki pozostały koperek i ciasto. Ładnie wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Zapiekankę podawać ciepłą albo wystudzoną. Smacznego.