Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zapiekanka. Podzielna. Można zabrać do pracy.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31244
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31244
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Składniki
Jajka roztrzepać mikserem. Dodać śmietanę i majonez. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli i pomieszać do połączenia składników. Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól i pieprz świeżo mielony. Rybę osączyć i wyłożyć na talerz. Lekko rozdrobnić widelcem. Natkę i koperek drobniutko pokroić. Cebulę pokroić w kostkę. Dno tortownicy ( 24x24) wyłożyć papierem do pieczenia. Posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Przełożyć do tortownicy połowę ciasta. Na ciasto wyłożyć połowę ziemniaków. Na ziemniaki cebula i dwie łyżki koperku. Następnie tuńczyk. Na rybę wyłożyć natkę pietruszki i pozostałe ziemniaki. Na ziemniaki pozostały koperek i ciasto. Ładnie wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Zapiekankę podawać ciepłą albo wystudzoną. Smacznego.