Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki tani obiad
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 232
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 232
Składniki
Ziemniaki obieramy płuczemy i kroimy w plastry obsmażamy na odrobinie oleju na złoty kolor. Kurczaka kroimy w kostkę średnią doprawiamy przyprawą do kurczaka i 2 łyżki oleju. Odstawiamy na 10 min. w między czasie kroimy pieczarki i cebule w piórka. Smażymy na suchej rozgrzanej patelce 2-3 min dodajemy cebule i pieprz .Kurczaka również smażymy na złoty kolor 2 min Do naczynia żaroodpornego układamy część ziemniaków (solimy odrobine), następnie kurczaka i pieczarki (posypujemy vegetą) na wierzch układamy ziemniaki dodajemy sól i pieprz do smaku .Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni na godz w zależności kto jaki piekarnik ma 3 min przed końcem dodaje śmietanę