Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie:)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Składniki
Pokrojonego pora zeszklić na maśle.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Talarki ułożyć na spodzie naczynia żaroodpornego. Na ziemniaki dać połowę podsmażonego pora.
Na wierzch położyć dwa płaty surowego dorsza.
Na dorsza położyć talarki ziemniaków,pora,oraz posypać posiekaną natką. Zrobić sos -śmietanę wymieszać z jajkami,posolić i zalać potrawę. Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i zapiekać około 40min. Po tym czasie wyjąc i posypać żółtym serem,ponownie dać do piekarnika i zapiec do jego rozpuszczenia.
Smacznego życzę!