Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie:)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 694
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2796
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 738
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 694
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2796
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 738
Składniki
Pokrojonego pora zeszklić na maśle.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Talarki ułożyć na spodzie naczynia żaroodpornego. Na ziemniaki dać połowę podsmażonego pora.
Na wierzch położyć dwa płaty surowego dorsza.
Na dorsza położyć talarki ziemniaków,pora,oraz posypać posiekaną natką. Zrobić sos -śmietanę wymieszać z jajkami,posolić i zalać potrawę. Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i zapiekać około 40min. Po tym czasie wyjąc i posypać żółtym serem,ponownie dać do piekarnika i zapiec do jego rozpuszczenia.
Smacznego życzę!