Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne zapiekanki ziemniaczane lub makaronowe? W takim razie w twojej kuchni powinna zagościć zapiekanka z zupek chińskich. Ten niecodzienny przepis jest szybki, smaczny i bardzo sycący. Do przygotowania w zaledwie kilkanaście minut.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 280
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13105
Polecam.
Odsłon: 843
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 280
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13105
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Na początku przygotuj filety z kurczaka. Pokrój je w drobną kostkę, dopraw tylko przyprawą gyros i podsmaż na odrobinie tłuszczu aż zrobi się złoty z każdej strony. Odstaw.
Makaron ze wszystkich zupek chińskich dokładnie rozdrobnij i przesyp do dużej miski. Dodaj zawarte przyprawy. Zalej wrzątkiem w taki sposób, aby cały makaron został przykryty. Na wierzch ułóż większy talerz i odstaw na kilka minut. W tym czasie posiekaj drobno cebulę. Papryki umyj, osusz i pozbądź się z nich gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę. Odsącz kukurydzę z zalewy. Ogórki kiszone pokrój w kostkę. Jeśli puszczą dużo soku, odcedź je. Ser zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Przygotuj też sos. Śmietanę dokładnie wymieszaj wraz z koncentratem pomidorowym. Dopraw papryką słodką w proszku, czosnkiem granulowanym i natką pietruszki suszoną. Posól i popieprz. Całość zamieszaj dokładnie, aby nie było grudek.
Teraz przełóż wszystkie składniki do naczynia żaroodpornego. Lekko wysmaruj go łyżeczką zrobionego sosu. Zacznij od odcedzenia makaronu z zupek chińskich. Następnie przełóż go na spód naczynia. Na makaronie ułóż cebulę, paprykę czerwoną i zieloną, kukurydzę oraz ogórki kiszone.
Teraz zalej wszystkie składniki pozostałym sosem. Na wierzch ułóż filety z kurczaka i posyp je serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 25 minut aż ser się zarumieni.