Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapiekanki pod każdą wersją, szybko się robi i są dobrym rozwiązaniem dla osób pracujących.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
1. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na oleju. 2. Mięso kroimy w kostkę . 3. Do cebuli dodajemy mięso oraz przyprawy : pieprz, sól, bazylię, oregano, co jakiś czas podlewając wodę żeby mięso się nie przypaliło.
4. Ryż gotujemy w osolonej wodzie 5. Pieczarki kroimy i dodajemy do mięsa.
6. Kalafior oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie.
7. Do mięsa dodajemy koncentrat i chwilę gotujemy.
8. Ryż układamy w naczyniu żaroodpornym.
9. Następnie mięso oraz warzywa.
10. Jajka roztrzepujemy w śmietanie i polewamy zapiekankę. 11. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch warzyw. 12. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180̊C. 13. Smacznego.