Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapiekanki pod każdą wersją, szybko się robi i są dobrym rozwiązaniem dla osób pracujących.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326190
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16648
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5384
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326190
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16648
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5384
Składniki
1. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na oleju. 2. Mięso kroimy w kostkę . 3. Do cebuli dodajemy mięso oraz przyprawy : pieprz, sól, bazylię, oregano, co jakiś czas podlewając wodę żeby mięso się nie przypaliło.
4. Ryż gotujemy w osolonej wodzie 5. Pieczarki kroimy i dodajemy do mięsa.
6. Kalafior oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie.
7. Do mięsa dodajemy koncentrat i chwilę gotujemy.
8. Ryż układamy w naczyniu żaroodpornym.
9. Następnie mięso oraz warzywa.
10. Jajka roztrzepujemy w śmietanie i polewamy zapiekankę. 11. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch warzyw. 12. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180̊C. 13. Smacznego.