Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka, danie dla zapracawanych
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
1. ziemniaki obrać i pokroić w grube plastry, 2. cebulę pokroić w półplasterki, wrzucić na rozgrzany olej, dodać pokrojony czosnek, posolić, dusić na małym ogniu, obrać marchewkę, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, wrzucić do cebuli, dusić, dodać starte pieczarki, jeszcze chwilę trzymać na gazie, 3. wędlinę drobno pokroić, podsmażyć, wymieszać z warzywami, doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym, musi być dość ostro, 4. w naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, posolić, posypać przyprawą do ziemniaków, wyłożyć warstwę warzyw, na to ziemniaki, warzywa i na wierzch warstwa ziemniaków, ziemniaki oczywiście posolone i posypane przyprawą, przykryć, 5. wstawić do piekarnika, piec w tem 200 st ok 1 godz, następnie odkryć i piec jeszcze ok 20 min, na koniec posypać serem, zapiec chwilę aż się rozpuści, 6. można podawać w maślanką, smacznego