Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 341
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2049
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 361
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 2716
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 341
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2049
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 361
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 2716
Składniki
Ziemniaki obrałem, opłukałem, starłem na tarce o małych oczkach, lekko odcisnąłem. Dodałem dwie obrane cebule, starte na tej samej tarce. Masę wymieszałem z mąką, doprawiłem sola i pieprzem oraz przyprawą do dań z ziemniaków. Boczek pokroiłem w cienkie plasterki. Pozostałą cebulę obrałem, pokroiłem w dość grube talarki. Naczynie do zapiekanek natarłem kawałkiem słoniny, wyłożyłem plasterkami boczku. Rozłożyłem na nich masę ziemniaczano-cebulową. Wyrównałem powierzchnię, lekko ugniatając łyżką. Na wierzchu ułożyłem pozostałe plasterki boczku, przekładając je w kilku miejscach talarkami cebuli. Wierzch zapiekanki posmarowałem olejem. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 160 stopni C. Wstawiłem zapiekankę . Piekłem, aż boczek i cebula lekko się zrumieniła.