Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Odsłon: 137
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 955
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 34
Polecam. Dostępne składniki, prosta robota, smaczne jedzenie.
Odsłon: 850
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 246
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Odsłon: 137
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 955
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 34
Polecam. Dostępne składniki, prosta robota, smaczne jedzenie.
Odsłon: 850
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 246
Składniki
Ziemniaki obrałem, opłukałem, starłem na tarce o małych oczkach, lekko odcisnąłem. Dodałem dwie obrane cebule, starte na tej samej tarce. Masę wymieszałem z mąką, doprawiłem sola i pieprzem oraz przyprawą do dań z ziemniaków. Boczek pokroiłem w cienkie plasterki. Pozostałą cebulę obrałem, pokroiłem w dość grube talarki. Naczynie do zapiekanek natarłem kawałkiem słoniny, wyłożyłem plasterkami boczku. Rozłożyłem na nich masę ziemniaczano-cebulową. Wyrównałem powierzchnię, lekko ugniatając łyżką. Na wierzchu ułożyłem pozostałe plasterki boczku, przekładając je w kilku miejscach talarkami cebuli. Wierzch zapiekanki posmarowałem olejem. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 160 stopni C. Wstawiłem zapiekankę . Piekłem, aż boczek i cebula lekko się zrumieniła.