Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Ziemniaki starłam na tarce ziemniakowej. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę a po zeszkleniu dodałam do niej obrane i pokrojone pieczarki. Gdy się przesmażyły na rumiano zostawiłam je do ostygnięcia. Do masy ziemniaczanej dodałam jaja, mąkę, pokrojony bardzo drobno jarmuż, szczypiorek. Trochę startego sera. Jeszcze przyprawy do smaku i według uznania. Masę wylałam do wysmarowanej tłuszczem formy.
Wstawiłam zapiekankę do piekarnika na 1,15 minut w 175 stopniach. Stopień wypieczenia można sprawdzić patyczkiem szaszłykowym. Na 10 minut przed wyjęciem zapiekankę posypałam serem. Była bardzo smaczna!!! Smacznego :)