Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 442
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3668
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 442
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3668
Składniki
Ziemniaki starłam na tarce ziemniakowej. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę a po zeszkleniu dodałam do niej obrane i pokrojone pieczarki. Gdy się przesmażyły na rumiano zostawiłam je do ostygnięcia. Do masy ziemniaczanej dodałam jaja, mąkę, pokrojony bardzo drobno jarmuż, szczypiorek. Trochę startego sera. Jeszcze przyprawy do smaku i według uznania. Masę wylałam do wysmarowanej tłuszczem formy.
Wstawiłam zapiekankę do piekarnika na 1,15 minut w 175 stopniach. Stopień wypieczenia można sprawdzić patyczkiem szaszłykowym. Na 10 minut przed wyjęciem zapiekankę posypałam serem. Była bardzo smaczna!!! Smacznego :)