Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 44
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1204
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35061
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 44
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1204
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35061
Składniki
Ziemniaki starłam na tarce ziemniakowej. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę a po zeszkleniu dodałam do niej obrane i pokrojone pieczarki. Gdy się przesmażyły na rumiano zostawiłam je do ostygnięcia. Do masy ziemniaczanej dodałam jaja, mąkę, pokrojony bardzo drobno jarmuż, szczypiorek. Trochę startego sera. Jeszcze przyprawy do smaku i według uznania. Masę wylałam do wysmarowanej tłuszczem formy.
Wstawiłam zapiekankę do piekarnika na 1,15 minut w 175 stopniach. Stopień wypieczenia można sprawdzić patyczkiem szaszłykowym. Na 10 minut przed wyjęciem zapiekankę posypałam serem. Była bardzo smaczna!!! Smacznego :)