Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 588
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2220
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 160
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 227
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 588
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2220
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 160
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 227
Składniki
Ziemniaki starłam na tarce ziemniakowej. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę a po zeszkleniu dodałam do niej obrane i pokrojone pieczarki. Gdy się przesmażyły na rumiano zostawiłam je do ostygnięcia. Do masy ziemniaczanej dodałam jaja, mąkę, pokrojony bardzo drobno jarmuż, szczypiorek. Trochę startego sera. Jeszcze przyprawy do smaku i według uznania. Masę wylałam do wysmarowanej tłuszczem formy.
Wstawiłam zapiekankę do piekarnika na 1,15 minut w 175 stopniach. Stopień wypieczenia można sprawdzić patyczkiem szaszłykowym. Na 10 minut przed wyjęciem zapiekankę posypałam serem. Była bardzo smaczna!!! Smacznego :)