Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z serem typu feta zapiekane pod sosem na bazie jajek i jogurtu naturalnego z nutą gałki muszkatołowej.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1117
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5821
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1135
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1207
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1117
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5821
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1135
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1207
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, następnie wystudzić, obrać i przekroić na połówki.
Naczynie do zapiekania natłuścić olejem i ułożyć w nim sześć połówek ziemniaków tak, jak jest to pokazane na zdjęciu.
Ser typu feta pokroić na sześć plastrów i ułożyć na połówkach ziemniaków ułożonych w naczyniu do zapiekania.
Ziemniaki i ser przykryć pozostałymi połówkami ziemniaków.
Jajka, jogurt, gałkę muszkatołową, trochę świeżo mielonego pieprzu i pół łyżeczki soli dokładnie rozmieszać.
Otrzymanym w etapie 5 sosem polać ziemniaki.
W zależności od temperatury składników, całość zapiekać od 40 do 60 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Zapiekanka jest gotowa, kiedy sos jest w całości ścięty.
Gotową zapiekankę posypać posiekaną natką pietruszki.