Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaków szpinaku i pomidorów przyprawionych czosnkiem oraz puree ziemniaczanego.
Ziemniaki ugotować w łupinach do miękkości i odstawić do lekkiego przestudzenia.
Na patelni rozgrzać olej, dodać zamrożony szpinak oraz łyżeczkę soli i dusić bez przykrycia aż cały szpinak rozmrozi się.
Do szpinaku dodać pokrojone na kawałki pomidory oraz pokrojony na plasterki czosnek.
Całość dusić aż do odparowania większej części wody.
Patelnię z warzywami zdjąć z płyty grzewczej, dodać łyżkę twarogu i wymieszać.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki obrać i utłuc z dodatkiem około jednej łyżeczki soli, łyżki twarogu oraz mlekiem, a następnie wyłożyć na wierzch szpinaku.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Zapiekane ziemniaki z warzywami jako dodatek do mięsa lub danie obiadowe na p...
Odsłon: 3862
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3783
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 352
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 91
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 805
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3783
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 352
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 91
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 805
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach do miękkości i odstawić do lekkiego przestudzenia.
Na patelni rozgrzać olej, dodać zamrożony szpinak oraz łyżeczkę soli i dusić bez przykrycia aż cały szpinak rozmrozi się.
Do szpinaku dodać pokrojone na kawałki pomidory oraz pokrojony na plasterki czosnek.
Całość dusić aż do odparowania większej części wody.
Patelnię z warzywami zdjąć z płyty grzewczej, dodać łyżkę twarogu i wymieszać.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki obrać i utłuc z dodatkiem około jednej łyżeczki soli, łyżki twarogu oraz mlekiem, a następnie wyłożyć na wierzch szpinaku.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Dania główne
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 34
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 20