Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaków szpinaku i pomidorów przyprawionych czosnkiem oraz puree ziemniaczanego.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 252
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4956
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44893
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 510
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 252
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4956
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44893
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 510
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach do miękkości i odstawić do lekkiego przestudzenia.
Na patelni rozgrzać olej, dodać zamrożony szpinak oraz łyżeczkę soli i dusić bez przykrycia aż cały szpinak rozmrozi się.
Do szpinaku dodać pokrojone na kawałki pomidory oraz pokrojony na plasterki czosnek.
Całość dusić aż do odparowania większej części wody.
Patelnię z warzywami zdjąć z płyty grzewczej, dodać łyżkę twarogu i wymieszać.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki obrać i utłuc z dodatkiem około jednej łyżeczki soli, łyżki twarogu oraz mlekiem, a następnie wyłożyć na wierzch szpinaku.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.