Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś prostego, smacznego. Możemy serwować w domu jak również możemy zabrać do pracy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5820
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5820
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
Pieczarki również obieramy i kroimy w plastry.
Zastosowałem moje kulki zrobione wg mojego przepisu https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-kulki-miesne,1908910,bobby.html ponieważ pozostały mi z innego obiadu. Ale też jak pisałem może być inne mięso lub wędlina.
Ugotowane ziemniaki studzimy, kroimy w grubsze plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy spód ziemniakami i posypujemy startym serem.
Plastry kulek wrzucamy na patelnię i dodajemy pokrojoną cebulę oraz pieczarki. Dodajemy również wszystkie przyprawy wg naszego smaku. Smażymy do miękkości, ale nie spalamy. Gorące wykładamy na przygotowane ziemniaki z serem
Następnie polewamy całość lekko passatą i dodajemy następną warstwę pokrojonych ziemniaków posypujemy startym serem i polewamy passatą. Piekarnik nagrzewamy góra i dół 180 st C i pieczemy około 30 minut, ponieważ raczej już wszystkie składniki są gotowe do spożycia.
A teraz to już tylko smacznego .