Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem kiełbasy, sera, papryki, cebuli i brokułu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Ziemniaki obrać , pokroić w plastry i delikatnie osolić. Cebulę obrać posolić w piórka, paprykę po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę, a kiełbasę w plasterki. Składniki przekładać warstwami do naczynia żaroodpornego delikatnie wysmarowanego oliwą. Warstwy; ziemniaki, cebula, papryka , kiełbasa ser cheddar i ponownie cebula, ziemniaki i na koniec różyczki brokułu. Piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak 10 minut przed wyjęciem zapiekankę posypać startą mozzarellą.
Przygotowanie składników w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekanie.