Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem kiełbasy, sera, papryki, cebuli i brokułu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Ziemniaki obrać , pokroić w plastry i delikatnie osolić. Cebulę obrać posolić w piórka, paprykę po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę, a kiełbasę w plasterki. Składniki przekładać warstwami do naczynia żaroodpornego delikatnie wysmarowanego oliwą. Warstwy; ziemniaki, cebula, papryka , kiełbasa ser cheddar i ponownie cebula, ziemniaki i na koniec różyczki brokułu. Piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak 10 minut przed wyjęciem zapiekankę posypać startą mozzarellą.
Przygotowanie składników w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekanie.