Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana przygotowana na szybki obiad. Przepis prosty i szybki , a zapiekanka pyszna . Polecam
naczynie żaroodporne, sitko, nóż, deska, folia aluminiowa,
Smaczne danie :)
Odsłon: 573
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 929
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26125
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 199
Smaczne danie :)
Odsłon: 573
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 929
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26125
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 199
Składniki
Kiełbasę po obraniu ze skórki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce oleju. Ziemniaki obieramy, płuczemy kroimy w plastry. Szpinak po opłukaniu odsączamy na sitku. Ser kroimy w plastry ( paski). Naczynie żaroodporne smarujemy olejem na dno układamy część surowych pokrojonych ziemniaków, delikatnie oprószamy pieprzem i solą. Na ziemniakach rozkładamy część przygotowanego szpinaku , następnie połowę plasterków kiełbasy i na wierz rozkładamy część sera, czynność powtarzamy. Naczynie zakrywamy folią aluminiowa i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 60 minut. Chwilę przed końcem pieczenia folię zdejmujemy. Smacznego
Układanie składników w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekanka gotowa do zapieczenia.
Zapiekanka gotowa do podania.