Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kiełbasą
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4155
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 134
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3483
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4155
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 134
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3483
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Składniki
Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie ok. 15 minut. Duże ziemniaki przekroić na dwie lub 3 części. Po tym czasie, odcedzić, przestudzić i pokroić na plastry. Na suchej patelni podsmażyć boczek oraz kiełbasę, gdy zacznie się lekko rumienić dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć całość do momentu, aż cebula zacznie się szklić. Zdjąć z ognia. W misce wymieszać jajka ze śmietanką i przyprawami. W naczyniu żaroodpornym (20x30cm) ułożyć połowę plastrów ziemniaków oraz połowę podsmażonego mięsa z cebulą. Całość posypać połową przygotowanego startego sera. Ułożyć pozostałe plastry ziemniaków i posypać pozostałym serem. Całość zalać wymieszaną śmietanką z jajkami i przyprawami. Wyłożyć pozostałe podsmażone mięso z cebulą. Naczynie przykryć pokrywą lub folią aluminiową. Całość zapiekać ok. 30 minut , ostatnie 10 minut bez przykrycia.