Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybko znika :)
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 142
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3760
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 142
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3760
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Składniki
Ziemniaki ugotować w całości w lekko osolonej wodzie na półtwardo, a następnie pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć. Boczek pokroić w kostkę i również podsmażyć. Ser zetrzeć na tarce. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. Na dno poukładać połowę cebuli, ziemniaków, pieczarek posypać przyprawa do ziemniaków i poukładać połowę boczku, posypać połową startego sera. Następnie czynność powtórzyć. Naczynie przykryć folią aluminiową. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 50-60 minut w temperaturze 190-200 ˚C, około 20 min przed końcem pieczenia ściągnąć nakrycie aby góra się zarumieniła. Smacznego! Czas pieczenia należy dostosować do swojego piekarnika.
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i pieczarkami