Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad z ziemniaków.
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Przygotować naczynie żaroodporne i posmarować go olejem. Mleko wymieszać z chrzanem olejem, startym serem i ziołami, posolić do smaku . Zalać ziemniaki ,dobrze wymieszać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w temperaturze 160 stopni 40 minut.. Podawać z maślanką lub sałatką lodową . Wykonanie sałatki: Sałatkę porwać na kawałki a pomidor i ogórek drobno posiekać . Olej wymieszać z solą i zmiażdżonym czosnkiem . Zalać sałatę dodać pomidor i ogórek i dokładnie wymieszać , posypać szczypiorem i ozdobić oliwkami