Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad z ziemniaków.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2058
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2058
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Przygotować naczynie żaroodporne i posmarować go olejem. Mleko wymieszać z chrzanem olejem, startym serem i ziołami, posolić do smaku . Zalać ziemniaki ,dobrze wymieszać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w temperaturze 160 stopni 40 minut.. Podawać z maślanką lub sałatką lodową . Wykonanie sałatki: Sałatkę porwać na kawałki a pomidor i ogórek drobno posiekać . Olej wymieszać z solą i zmiażdżonym czosnkiem . Zalać sałatę dodać pomidor i ogórek i dokładnie wymieszać , posypać szczypiorem i ozdobić oliwkami