Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na obiad i na kolację. Coś innego i oryginalnego. Przepyszne!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz ze skórki pokrój w plastry. Kiełbasę pokrój w półplasterki. Podsmaż ją na patelni. Po 5 minutach dodaj pokrojony w plastry por. Smaż do czasu aż por się zeszkli. Śmietanę podgrzej na małym ogniu. Włóż do niej pokruszone serki. Poczekaj aż się roztopią, często mieszaj. Naczynie posmaruj tłuszczem. Wyłóż ziemniaki. Przykryj kiełbasą z porem. Zalej śmietaną z serkami. Piecz w 180 stopniach C przez ok. pół godziny.