Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na obiad i na kolację. Coś innego i oryginalnego. Przepyszne!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414051
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2225
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414051
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2225
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz ze skórki pokrój w plastry. Kiełbasę pokrój w półplasterki. Podsmaż ją na patelni. Po 5 minutach dodaj pokrojony w plastry por. Smaż do czasu aż por się zeszkli. Śmietanę podgrzej na małym ogniu. Włóż do niej pokruszone serki. Poczekaj aż się roztopią, często mieszaj. Naczynie posmaruj tłuszczem. Wyłóż ziemniaki. Przykryj kiełbasą z porem. Zalej śmietaną z serkami. Piecz w 180 stopniach C przez ok. pół godziny.