Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca propozycja na obiad z piekarnika - zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, pieczarkami, oprószona tartym serem. Już mała porcja tego dania nasyci Was na długie godziny.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, zalej gorącą wodą i podgotuj przez około 10 minut (czas mierz od ponownego zagotowania wody).
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Pieczarki umyj i pokrój na plasterki lub w kostkę. Kiełbasę pokrój na plasterki.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i podsmaż przez 2-3 minuty, następnie dodaj kiełbasę. Na koniec dorzuć pieczarki. Składniki smaż do całkowitego odparowania wody.
Do miski wbij jajka i rozkłóć je widelcem. Wlej śmietankę, dodaj przyprawy. Składniki wymieszaj.
Do naczynia żaroodpornego włóż ziemniaki oraz podsmażoną cebulę z kiełbasą i pieczarkami. Zapiekankę zalej sosem.
Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Zapiekankę ziemniaczaną posyp startym serem.
Zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą, pieczarkami i serem wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz pod przykryciem przez około 25-30 minut.