Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu chodził za mną smak potrawy z kociołka ogrzewanego w ognisku. A ponieważ pogoda nie sprzyja takiemu gotowaniu , zrobiłam "kociołek" w domu. Zapiekłam ziemniaki, marchew, mięso i kapustę w naczyniu żaroodpornym . Po pół godziny pieczenia cudowny zapach kapustki i ziemniaków zaczął się rozchodzić po kuchni . Chłopcy ciągle się dopytywali kiedy zapiekanka będzie gotowa. A jak smakowała ? Tak samo jak potrawa z kociołka. Pycha!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 645
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1026
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 213
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2742
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 645
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1026
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 213
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2742
Składniki
Ziemniaki , marchew i cebulę kroimy w grubsze talarki. Mięso kroimy w niezbyt dużą kostkę. Składniki przekładamy do dużej miski , dodajemy przyprawy, dolewamy olej i wszystko dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na 210 stopni. Naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi z kapusty , dodajemy mieszankę z miski i przykrywamy również liśćmi z kapusty. Zamykamy naczynie szklaną pokrywą , wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy. Po upływie 2 godzin sprawdzamy czy mięso jest miękkie , jeżeli jeszcze się nie rozpada to dopiekamy zapiekankę jeszcze 20 minut. Smacznego !