Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu chodził za mną smak potrawy z kociołka ogrzewanego w ognisku. A ponieważ pogoda nie sprzyja takiemu gotowaniu , zrobiłam "kociołek" w domu. Zapiekłam ziemniaki, marchew, mięso i kapustę w naczyniu żaroodpornym . Po pół godziny pieczenia cudowny zapach kapustki i ziemniaków zaczął się rozchodzić po kuchni . Chłopcy ciągle się dopytywali kiedy zapiekanka będzie gotowa. A jak smakowała ? Tak samo jak potrawa z kociołka. Pycha!
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20606
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2300
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 50
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20606
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2300
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 50
Składniki
Ziemniaki , marchew i cebulę kroimy w grubsze talarki. Mięso kroimy w niezbyt dużą kostkę. Składniki przekładamy do dużej miski , dodajemy przyprawy, dolewamy olej i wszystko dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na 210 stopni. Naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi z kapusty , dodajemy mieszankę z miski i przykrywamy również liśćmi z kapusty. Zamykamy naczynie szklaną pokrywą , wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy. Po upływie 2 godzin sprawdzamy czy mięso jest miękkie , jeżeli jeszcze się nie rozpada to dopiekamy zapiekankę jeszcze 20 minut. Smacznego !