Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zapiekanki użyłem aż 800 gramów mięsa, ale spokojnie może być go mniej. Po prostu tyle mi zostało z poprzedniego dnia.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2248
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 699
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2248
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 699
Składniki
Cebulę posiekałem w kostkę i podsmażyłem na patelni z przyprawami. Dodałem przecier pomidorowy i mięso. Chwilę smażyłem smakując i doprawiając.
Ziemniaki obrałem i pokroiłem w plasterki. W naczyniu żaroodpornym na przemian wykładałem warstwami ziemniaki i mięso. Piekłem około 40 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem, posypałem serem.
Do swojej zapiekanki dodaję również resztki z lodówki: kawałek kiełbasy, pomidor, resztkę pora itp...
Przemycamy zdrowie: Do mięsa można przemycić kurkumę, płatki owsiane, ostropest, otręby, siemię lniane. W niewielkich ilościach jest nie do wyczucia :D