Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zapiekanki użyłem aż 800 gramów mięsa, ale spokojnie może być go mniej. Po prostu tyle mi zostało z poprzedniego dnia.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 966
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3132
Polecam.
Odsłon: 1939
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 966
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3132
Polecam.
Odsłon: 1939
Składniki
Cebulę posiekałem w kostkę i podsmażyłem na patelni z przyprawami. Dodałem przecier pomidorowy i mięso. Chwilę smażyłem smakując i doprawiając.
Ziemniaki obrałem i pokroiłem w plasterki. W naczyniu żaroodpornym na przemian wykładałem warstwami ziemniaki i mięso. Piekłem około 40 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem, posypałem serem.
Do swojej zapiekanki dodaję również resztki z lodówki: kawałek kiełbasy, pomidor, resztkę pora itp...
Przemycamy zdrowie: Do mięsa można przemycić kurkumę, płatki owsiane, ostropest, otręby, siemię lniane. W niewielkich ilościach jest nie do wyczucia :D