Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zapiekanki użyłem aż 800 gramów mięsa, ale spokojnie może być go mniej. Po prostu tyle mi zostało z poprzedniego dnia.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4513
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1557
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 468
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4513
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1557
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 468
Składniki
Cebulę posiekałem w kostkę i podsmażyłem na patelni z przyprawami. Dodałem przecier pomidorowy i mięso. Chwilę smażyłem smakując i doprawiając.
Ziemniaki obrałem i pokroiłem w plasterki. W naczyniu żaroodpornym na przemian wykładałem warstwami ziemniaki i mięso. Piekłem około 40 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem, posypałem serem.
Do swojej zapiekanki dodaję również resztki z lodówki: kawałek kiełbasy, pomidor, resztkę pora itp...
Przemycamy zdrowie: Do mięsa można przemycić kurkumę, płatki owsiane, ostropest, otręby, siemię lniane. W niewielkich ilościach jest nie do wyczucia :D