Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często gości na moim stole.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Składniki
Ziemniaki ugotować do miękkości. Odcedzić, dodać masło i lekko podsmażyć, wlać gorące mleko oraz przyprawy i zblendować. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, dodać mięso mielone i nadal smażyć, dodać przecier pomidorowy, ketchup oraz przyprawy i smażyć do odparowania wody. Blaszkę albo brytfankę wysmarować masłem. Wyłożyć usmażone mięso, na to zblendowane ziemniaki i posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowa. Porada: Zaraz po upieczeniu jest ciężko ją wyjąć w jednym kawałku. Ja zostawiam ją do wystudzenia i stężenia. Później wstawiam ją ponownie do piekarnika na 5-10 minut do podgrzania i wtedy kroi się bardzo dobrze. Można posypać szczypiorkiem, pietruszką lub inną zieleniną.