Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja zapiekanka to jedna z ulubionych mojej rodzinki. Bardzo łatwa i prosta w przygotowaniu, ale tez bardzo smaczna i pożywna. Polecam do wypróbowania.
naczynie żaroodporne, nóż, tarka, patelnia, garnek, szklanka,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4159
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1138
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4159
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1138
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w grubsze plastry. Część boczku pokroić w plastry a część w kostkę. Kiełbasę z cebulą pokroić i podsmażyć na boczku pokrojonym w kostkę. Osobno na tłuszczu udusić obrane, pokrojone pieczarki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry boczku, a następnie warstwami ziemniaki, ugotowane na twardo i pokrojone w grube plastry jajka , kiełbasę z cebulą oraz podsmażone grzyby. Śmietanę wymieszać z pieprzem i solą, śmietaną polać całość zapiekanki, górę posypać startym serem i zapiec u mnie około 40 minut w 180 stopniach. Smacznego.
Przygotowanie zapiekanki.
Zapiekanka gotowa do zapiekania.
Zapiekanka po zapieczeniu.
Gotowa do podania .