Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja zapiekanka to jedna z ulubionych mojej rodzinki. Bardzo łatwa i prosta w przygotowaniu, ale tez bardzo smaczna i pożywna. Polecam do wypróbowania.
naczynie żaroodporne, nóż, tarka, patelnia, garnek, szklanka,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9547
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 183
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9547
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 183
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20809
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w grubsze plastry. Część boczku pokroić w plastry a część w kostkę. Kiełbasę z cebulą pokroić i podsmażyć na boczku pokrojonym w kostkę. Osobno na tłuszczu udusić obrane, pokrojone pieczarki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry boczku, a następnie warstwami ziemniaki, ugotowane na twardo i pokrojone w grube plastry jajka , kiełbasę z cebulą oraz podsmażone grzyby. Śmietanę wymieszać z pieprzem i solą, śmietaną polać całość zapiekanki, górę posypać startym serem i zapiec u mnie około 40 minut w 180 stopniach. Smacznego.
Przygotowanie zapiekanki.
Zapiekanka gotowa do zapiekania.
Zapiekanka po zapieczeniu.
Gotowa do podania .