Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oszczędna zapiekanka na smaczny obiad.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie talarki. Naczynie żaroodporne natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i masłem. Następnie układać warstwami ziemniaki, przyprawy i posypywać startym serem. Górę zapiekanki posypać wiórkami masła i zalać mlekiem. Zapiec w temperaturze 200 stopni około 20-25 minut. Podawać z dowolną surówką.