Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta zapiekanka ziemiaczana w jajecznej zalewie.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 429
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2997
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 429
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2997
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Składniki
Ziemniaki obieram i tnę na plasterki. Płuczę. Cebulę też tnę na plasterki. W żaroodpornym naczyniu układam plasterki ziemniaków naprzemian z cebulą.
W misce mieszam śmietanę , 3 jajka i połowę mleka. Dodaję przyprawy i zalewam ziemniaki . Piekę ok. 40 minut w tem. 170 stopni.
Resztę mleka mieszam z 3 jajkami i potartym serem. Wyciągam zapiekankę z piekarnika , zalewam i piekę jeszcze 20 minut. Ziemniaki mam cieńko pokrojone w plasterki ,aby dobrze się upiekły.