Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta zapiekanka ziemiaczana w jajecznej zalewie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118404
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8509
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118404
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8509
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
Ziemniaki obieram i tnę na plasterki. Płuczę. Cebulę też tnę na plasterki. W żaroodpornym naczyniu układam plasterki ziemniaków naprzemian z cebulą.
W misce mieszam śmietanę , 3 jajka i połowę mleka. Dodaję przyprawy i zalewam ziemniaki . Piekę ok. 40 minut w tem. 170 stopni.
Resztę mleka mieszam z 3 jajkami i potartym serem. Wyciągam zapiekankę z piekarnika , zalewam i piekę jeszcze 20 minut. Ziemniaki mam cieńko pokrojone w plasterki ,aby dobrze się upiekły.