Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta zapiekanka ziemiaczana w jajecznej zalewie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 204
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 967
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 204
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 967
Składniki
Ziemniaki obieram i tnę na plasterki. Płuczę. Cebulę też tnę na plasterki. W żaroodpornym naczyniu układam plasterki ziemniaków naprzemian z cebulą.
W misce mieszam śmietanę , 3 jajka i połowę mleka. Dodaję przyprawy i zalewam ziemniaki . Piekę ok. 40 minut w tem. 170 stopni.
Resztę mleka mieszam z 3 jajkami i potartym serem. Wyciągam zapiekankę z piekarnika , zalewam i piekę jeszcze 20 minut. Ziemniaki mam cieńko pokrojone w plasterki ,aby dobrze się upiekły.