Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta zapiekanka ziemiaczana w jajecznej zalewie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 168
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 168
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki obieram i tnę na plasterki. Płuczę. Cebulę też tnę na plasterki. W żaroodpornym naczyniu układam plasterki ziemniaków naprzemian z cebulą.
W misce mieszam śmietanę , 3 jajka i połowę mleka. Dodaję przyprawy i zalewam ziemniaki . Piekę ok. 40 minut w tem. 170 stopni.
Resztę mleka mieszam z 3 jajkami i potartym serem. Wyciągam zapiekankę z piekarnika , zalewam i piekę jeszcze 20 minut. Ziemniaki mam cieńko pokrojone w plasterki ,aby dobrze się upiekły.