Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta zapiekanka ziemiaczana w jajecznej zalewie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Ziemniaki obieram i tnę na plasterki. Płuczę. Cebulę też tnę na plasterki. W żaroodpornym naczyniu układam plasterki ziemniaków naprzemian z cebulą.
W misce mieszam śmietanę , 3 jajka i połowę mleka. Dodaję przyprawy i zalewam ziemniaki . Piekę ok. 40 minut w tem. 170 stopni.
Resztę mleka mieszam z 3 jajkami i potartym serem. Wyciągam zapiekankę z piekarnika , zalewam i piekę jeszcze 20 minut. Ziemniaki mam cieńko pokrojone w plasterki ,aby dobrze się upiekły.