Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie na obiad.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1620
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 744
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1620
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 744
Składniki
Wykonanie: Grzyby opłukać, namoczyć i ugotować do miękkości, po czym odsączyć i zmielić razem z cebulą. Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, obrać i pokroić w grube plastry. Jajka ugotować na twardo i również pokroić w grube plastry. Formę wysmarować tłuszczem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i obłożyć połową ziemniaków z grzybami i jajkami.
Wierzch zapiekanki obłożyć szczelnie ziemniakami. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem, chrzanem, mąką i zalać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec złociście przez około 20 minut.