Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybkie pyszne danie, może być zjedzone bez dodatków. Pasuje do mięsa, surówki, wszystkiego. Bardzo tanie
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Obieramy cebulę i ziemniaki, kroimy je na cienkie plasterki. Podsmażamy na patelni
Gdy ziemniaki smażą się na patelni, rozbijamy jajka, dodajemy odrobinę mleka, sól, pieprz i lekko ubijamy. Używam trzepaczki bo mam ją pod ręką, widelec w zupełności wystarcza. Włączam i nagrzewam piekarnik
Gdy ziemniaki są podsmażone zalewamy je jajkami, nie mieszamy. Czekamy aż ścianki się zetną i wtedy wkładamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200stopni piekarnika Wyciągamy i gotowe Smacznego