Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na szybki obiadek.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 281
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 54
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 281
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 54
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i pokroić w grube plastry. Kalafior oczyścić i ugotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, po środku ułożyć odsączony kalafior a w koło plastry ziemniaków. Jajka zmiksować z startym serem, śmietaną i przyprawami do smaku. Zalać zapiekankę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Bezpośrednio przed podaniem, posypać pokrojoną w kostkę szynką i posiekaną natką pietruszki.