Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia angielska. Nazwa dania wzięła się z tego, że danie bulgotało skwierczało. Zastąpiłem białą kapustę kapustą włoską ( zagospodarowanie zawartości lodówki ).
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 65
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17777
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 397
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5048
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2695
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 65
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17777
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 397
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5048
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2695
Składniki
Cebulę posiekałem, usmażyłem na złoto na odrobinie masła. Wymieszałem ją z poszatkowaną ugotowaną kapustą i utłuczonymi gotowanymi ziemniakami. Doprawiłem sola i pieprzem. Na patelni rozgrzałem trochę masła. Poruszałem patelnią przez chwilę, aby całe dno i boki równomiernie pokryły się tłuszczem. Włożyłem mieszaninę kapusty i ziemniaków, wyrównałem powierzchnię. Smażyłem, aż od spodu utworzyła się chrupiąca rumiana skórka. Wtedy ostrożnie zdjąłem danie, a patelnię oczyściłem i ponownie rozgrzałem na niej masło. Włożyłem ponownie omlet, tak aby usmażony spód znalazł się na górze. Dosmażyłem z drugiej strony. Oddzielnie usmażyłem jajka sadzone. Podałem razem z omletem.