Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany filet z kurczaka z serem i warzywami
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4978
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7560
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4978
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7560
Składniki
Filety z kurczaka naciąć w kratkę uważając, aby nie przeciąć go do końca. Doprawić z dwóch stron solą, pieprzem oraz słodką papryką. W misce wymieszać pokrojoną w kostkę paprykę, por, natkę pietruszki, ser oraz majonez. Całość doprawić solą oraz pieprzem Filety przełożyć do kosza frytkownicy beztłuszczowej, a następnie nałożyć na nie przygotowane warzywa. Danie zapiekamy 20 minut w temperaturze 170 stopni i podajemy z ulubionymi dodatkami. Nie mając frytkownicy możecie to danie przygotować w piekarniku. Czas to ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kuchenka powietrzna skraca czas przygotowania potraw i nie czekamy, aż urządzenie się nagrzeje. Smacznego!