Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie całoroczne. Jednak jesienią smakuję inaczej. A dodatek bazylii i suszonych pomidorów sprawia, że czujemy powiew wakacji w Italii.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Składniki
Kalafior krótko obgotowujemy w słonej wodzie . Musi być jędrny. Dzielimy na różyczki.
Paprykę, pomidory, czosnek i bazylię kroimy na paseczki.
Ser ścieramy na "jarzynówce".
Brytfannę smarujemy lekko oliwą i posypujemy tartą bułką. Wykładamy kalafior. Posypujemy połową sera. Wykładamy paprykę, bazylię, czosnek i pomidory.
Posypujemy serem. Śmietankę mieszamy z jajkami, solą i pieprzem i polewamy kalafior.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp 150 stopni około 1 godziny.
Zapiekankę studzimy kilka minut , będzie łatwiej pokroić i wyjąć.