Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1017
Dodano: 16.09.2018
Odsłon: 656
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Kalafior krótko obgotowujemy w słonej wodzie . Musi być jędrny. Dzielimy na różyczki.
Paprykę, pomidory, czosnek i bazylię kroimy na paseczki.
Ser ścieramy na "jarzynówce".
Brytfannę smarujemy lekko oliwą i posypujemy tartą bułką. Wykładamy kalafior. Posypujemy połową sera.
Wykładamy paprykę, bazylię, czosnek i pomidory.
Posypujemy serem.
Śmietankę mieszamy z jajkami, solą i pieprzem i polewamy kalafior.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp 150 stopni około 1 godziny.
Zapiekankę studzimy kilka minut , będzie łatwiej pokroić i wyjąć.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 16 września 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz