Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z wielu dań, gdzie przygotowanie trwa chwilę, a danie samo robi się. Możemy napisać tylko tyle…Przepyszne <3
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 56
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5563
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 56
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5563
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry (2-3 mm), mieszamy z olejem i przyprawą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierz wykładamy plastry boczku. Udka z kurczaka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z musztardą, wrzucamy mięso, dokładnie łączymy z sosem. Na plastry boczku układamy mięso, które oprószamy przyprawą do kurczaka. Całość zapiekamy 50 min pod przykryciem w temperaturze 200°C, następnie 10-15 min w termoobiegu, w tej samej temperaturze.