Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z wielu dań, gdzie przygotowanie trwa chwilę, a danie samo robi się. Możemy napisać tylko tyle…Przepyszne <3
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów roze...
Odsłon: 27
Kotlety z jajek to bardzo smaczne danie. U nas zwykle serwowane z frytkami i...
Odsłon: 95
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 149
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów roze...
Odsłon: 27
Kotlety z jajek to bardzo smaczne danie. U nas zwykle serwowane z frytkami i...
Odsłon: 95
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 149
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry (2-3 mm), mieszamy z olejem i przyprawą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierz wykładamy plastry boczku. Udka z kurczaka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z musztardą, wrzucamy mięso, dokładnie łączymy z sosem. Na plastry boczku układamy mięso, które oprószamy przyprawą do kurczaka. Całość zapiekamy 50 min pod przykryciem w temperaturze 200°C, następnie 10-15 min w termoobiegu, w tej samej temperaturze.