Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane pałki z kurczaka z warzywami i ryżem parabolicznym. Danie proste i szybkie do przygotowania a dzięki mieszance przypraw kurczak smakuje wyśmienicie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12508
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13510
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12508
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13510
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Składniki
Umyte i oczyszczone pałki przyprawiamy przyprawami i odkładamy na bok.
Ryż wysypujemy do naczynia żaroodpornego i rozprowadzamy po dnie. Kroimy warzywa. Cebulę w piórka, cukinie w plastry a paprykę w paski i rozkładamy na wysypanym ryżu. Na rozłożone warzywa ścieramy tarką na dużych oczkach pół marchewki.
Całość zalewamy bulionem drobiowym (może być warzywny) . Następnie na górę układamy wcześniej przyprawione pałki kurczaka.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ustawionego na temperaturę 180 °C na 1 godzinę. Na 10 minut przed końcem zdejmujemy przykrycie. Wtedy skórka nam się ładnie zarumieni.