Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane pałki z kurczaka z warzywami i ryżem parabolicznym. Danie proste i szybkie do przygotowania a dzięki mieszance przypraw kurczak smakuje wyśmienicie.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Umyte i oczyszczone pałki przyprawiamy przyprawami i odkładamy na bok.
Ryż wysypujemy do naczynia żaroodpornego i rozprowadzamy po dnie. Kroimy warzywa. Cebulę w piórka, cukinie w plastry a paprykę w paski i rozkładamy na wysypanym ryżu. Na rozłożone warzywa ścieramy tarką na dużych oczkach pół marchewki.
Całość zalewamy bulionem drobiowym (może być warzywny) . Następnie na górę układamy wcześniej przyprawione pałki kurczaka.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ustawionego na temperaturę 180 °C na 1 godzinę. Na 10 minut przed końcem zdejmujemy przykrycie. Wtedy skórka nam się ładnie zarumieni.