Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane pałki z kurczaka z warzywami i ryżem parabolicznym. Danie proste i szybkie do przygotowania a dzięki mieszance przypraw kurczak smakuje wyśmienicie.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1587
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 687
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1587
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 687
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Składniki
Umyte i oczyszczone pałki przyprawiamy przyprawami i odkładamy na bok.
Ryż wysypujemy do naczynia żaroodpornego i rozprowadzamy po dnie. Kroimy warzywa. Cebulę w piórka, cukinie w plastry a paprykę w paski i rozkładamy na wysypanym ryżu. Na rozłożone warzywa ścieramy tarką na dużych oczkach pół marchewki.
Całość zalewamy bulionem drobiowym (może być warzywny) . Następnie na górę układamy wcześniej przyprawione pałki kurczaka.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ustawionego na temperaturę 180 °C na 1 godzinę. Na 10 minut przed końcem zdejmujemy przykrycie. Wtedy skórka nam się ładnie zarumieni.