Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka, otulone makaronem i aromatycznym, soczystym boczkiem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16785
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 311
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 824
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23339
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16785
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 311
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 824
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23339
Składniki
1. Mięso mielimy w maszynce. 2. Wbijamy jajko.
3. Cebulę obieramy drobno kroimy, łączmy z mięsem. 4. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 5. Wsypujemy bułkę tartą.
6. Paprykę drobno kroimy i wyrabiamy razem z mięsem.
7. Paski boczku rozkładamy i tworzymy plecionkę.
8. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. 9. Na boczku rozkładamy ugotowany makaron.
10. Posypujemy startym serem mozzarella.
11. Na środku układamy masę mięsną.
12. Zawijamy w roladę. 13. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.