Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka, otulone makaronem i aromatycznym, soczystym boczkiem.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20731
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27450
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20731
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27450
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
1. Mięso mielimy w maszynce. 2. Wbijamy jajko.
3. Cebulę obieramy drobno kroimy, łączmy z mięsem. 4. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 5. Wsypujemy bułkę tartą.
6. Paprykę drobno kroimy i wyrabiamy razem z mięsem.
7. Paski boczku rozkładamy i tworzymy plecionkę.
8. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. 9. Na boczku rozkładamy ugotowany makaron.
10. Posypujemy startym serem mozzarella.
11. Na środku układamy masę mięsną.
12. Zawijamy w roladę. 13. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.