Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na danie, gdy brak nam czasu. Delikatne mięso z kurczaka, przykryte pysznym sosem oraz warzywami.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
1. Mięso kroimy na małe kawałki. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
4. Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego.
5. Do miski przekładamy majonez. 6. Dodajemy śmietanę. 7. Doprawiamy papryką, czosnkiem, pieprzem oraz sola. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, połowę sera mieszamy z sosem.
9. Sos wykładamy na mięso.
10. Na sosie układamy drobno pokrojoną paprykę oraz ogórki.
11. Posypujemy pozostałym serem.
12. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera. 13. Danie gotowe. 14. Smacznego.