Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z dodatkami , zawinięty w roladę, staje się aromatyczny , kruchy, może być idealnym daniem obiadowym na różne okazje.
brytfanka lub garnek, deska do krojenia
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 42
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2015
Polecam, pychota.
Odsłon: 673
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 42
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2015
Polecam, pychota.
Odsłon: 673
Składniki
Plastry schabu umyć , rozbić , doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Posmarować musztardą. Ułożyć plastry boczku.
Wzdłuż jednego boku ułożyć śliwki.
Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczkami.
Każdego doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. W brytfance lub garnku rozgrzać trochę oleju , obsmażyć zawijane z każdej strony, zalać bulionem , gotować wolno 35 minut, doprawić śmietaną i całość gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.