Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 1137
Dodano: 20.02.2010
Odsłon: 3610
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mocno rozbić kotlety. Posypać ziołami prowansalskimi, wstawić do lodówki.
W garnku udusić z cebulką pokrojone grzyby (mogą być pieczarki). Doprawić je solą, pieprzem wg uznania.
Nałożyć na środek kotleta trochę farszu grzybowego i groszku. Zwinąć jak rolady. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju, na małym ogniu. Po wstępnym obsmażeniu, włożyć zawijańce do nagrzanego piekarnika, ok. 180 stopni i piec przez ok. 10 min. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

monia_i_ania 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo nam miło, naprawdę warto spróbować, my już dawno zrezygnowałyśmy z jedzenia tradycyjnego schabowego w panierce.1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo fajny pomysł zamiast klasycznego schabowego1 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 20 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
takiej wersji jeszcze nie znałam wygląda pysznie więc zapisuje do ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz