Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniały smak, doskonały na niedzielny obiad
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1765
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3097
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1182
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1765
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3097
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1182
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Składniki
Mocno rozbić kotlety. Posypać ziołami prowansalskimi, wstawić do lodówki.
W garnku udusić z cebulką pokrojone grzyby (mogą być pieczarki). Doprawić je solą, pieprzem wg uznania.
Nałożyć na środek kotleta trochę farszu grzybowego i groszku. Zwinąć jak rolady. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju, na małym ogniu. Po wstępnym obsmażeniu, włożyć zawijańce do nagrzanego piekarnika, ok. 180 stopni i piec przez ok. 10 min. Smacznego.