Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepyszny mięsny dodatek do niedawnego przepisu na gnocchi.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 154
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 351
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1501
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2781
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26098
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 154
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 351
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1501
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2781
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26098
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki ( ja zazwyczaj na kawałki z 2 kosteczkami ) Każdy kawałek obsypujemy solą, pieprzem, a następnie mąką Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do ładnego zbrązowienia Następnie przekładamy do gotującej się wody z liściami i zielem. Wody powinno być tyle, aby przykryła żeberka Gotujemy ok 1 godziny, a następnie doprawiamy mielonym kminkiem, papryką słodką i ostrą i ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości żeberek ( jeszcze ok 0,5 godz ). Jeśli woda odparowała to uzupełniamy ją Na koniec, jeśli sos jest za rzadki to dolewamy do niego nieco wody rozmieszanej z łyżeczką mąki i jeszcze chwilę gotujemy Ja podałam żeberka z włoskimi kluseczkami gnocchi