Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka pieczone wbrew pozorom nie są skomplikowanym daniem. Z tego przepisu wychodzą miękkie i smaczne, a w dodatku łączą smaki słodkie, ostre i lekko kwaśne.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336632
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3716
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422810
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2484
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336632
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3716
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422810
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2484
Składniki
Żeberka umyj, osusz i podziel na mniejsze kawałki. Posól i popieprz z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Przygotuj marynatę. Wlej ketchup do miski, dodaj musztardę, sos sojowy i ocet jabłkowy. Wsyp wszystkie przyprawy, dodając też cebulkę prażoną, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj dokładnie. Wylej na żeberka. Delikatnie spód podlej wodą.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Zakryj szczelnie naczynie żaroodporne. Włóż na 45 minut, a potem przełóż żeberka pieczone na drugą stronę i piecz kolejne 45 minut. Pod koniec pieczenia odkryj pokrywkę, aby wierzch był chrupiący.