Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka pieczone wbrew pozorom nie są skomplikowanym daniem. Z tego przepisu wychodzą miękkie i smaczne, a w dodatku łączą smaki słodkie, ostre i lekko kwaśne.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40662
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3385
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40662
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3385
Składniki
Żeberka umyj, osusz i podziel na mniejsze kawałki. Posól i popieprz z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Przygotuj marynatę. Wlej ketchup do miski, dodaj musztardę, sos sojowy i ocet jabłkowy. Wsyp wszystkie przyprawy, dodając też cebulkę prażoną, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj dokładnie. Wylej na żeberka. Delikatnie spód podlej wodą.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Zakryj szczelnie naczynie żaroodporne. Włóż na 45 minut, a potem przełóż żeberka pieczone na drugą stronę i piecz kolejne 45 minut. Pod koniec pieczenia odkryj pokrywkę, aby wierzch był chrupiący.