Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy po 1 kości. Doprawiamy solą i pieprzem z obu stron.
W misce mieszamy 3 łyżki mąki pszennej z 1 łyżeczką pieprzu cayenne.
Natomiast w szklance mieszamy piwo z miodem i sosem sojowym.
Żeberka obtaczamy w mieszance mąki wymieszanej z pieprzem cayenne i podsmażamy na dużej patelni na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony.
Przesmażone żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na patelni w oleju pozostałym po żeberkach.
Do naczynia żaroodpornego dodajemy przesmażoną cebulę wraz z czosnkiem oraz piwo wymieszane z miodem i sosem sojowym. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190°C (opcja góra - dół). Pieczemy przez 35 minut z 1 strony, a po 35 minutach przewracamy żeberka na drugą stronę i pieczemy kolejne 35 minut. Smacznego!
Żeberka są jednym z najbardziej lubianych mięs w moim domu. Staram się przyrz...
Odsłon: 2815
Lubicie mięsiwo na słodko? My bardzo, choć jeszcze parę lat temu nawet nie po...
Odsłon: 976
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 56
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 412
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 30
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 56
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 412
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 30
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy po 1 kości. Doprawiamy solą i pieprzem z obu stron.
W misce mieszamy 3 łyżki mąki pszennej z 1 łyżeczką pieprzu cayenne. Natomiast w szklance mieszamy piwo z miodem i sosem sojowym.
Żeberka obtaczamy w mieszance mąki wymieszanej z pieprzem cayenne i podsmażamy na dużej patelni na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Przesmażone żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na patelni w oleju pozostałym po żeberkach.
Do naczynia żaroodpornego dodajemy przesmażoną cebulę wraz z czosnkiem oraz piwo wymieszane z miodem i sosem sojowym. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190°C (opcja góra - dół). Pieczemy przez 35 minut z 1 strony, a po 35 minutach przewracamy żeberka na drugą stronę i pieczemy kolejne 35 minut. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z dynią i cukinią
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Kurczak z dynią i cukinią
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 30
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 269