Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka s sosie sojowo -imbirowym

Żeberka s sosie sojowo -imbirowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 1549

Dodano:

Odsłon: 22713

Pyszne!!! Ciekawy, nieco inny smak tradycyjnych żeberek .
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć, pokroić na porcje.

  2. Wymieszać składniki marynaty (czosnek przecisnąć przez praskę). Do marynaty włożyć żeberka, odstawić na noc do lodówki.

  3. Następnego dnia żeberka wyjąć z zalewy ( zostawić marynatę do pieczenia), krótko podsmażyć na złoty kolor. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec pod przykryciem w 190 stopniach ok. 1 godz. Gdy żeberka będą pół miękkie, dodać kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę , Piec do miękkości jeszcze ok. 0,5 godz. ( lub dłużej)

  4. Podawać z np. ryżem, kaszą, makaronem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń