Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 1650
Dodano: 29.06.2011
Odsłon: 22887
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Żeberka umyć, pokroić na porcje.
Wymieszać składniki marynaty (czosnek przecisnąć przez praskę). Do marynaty włożyć żeberka, odstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia żeberka wyjąć z zalewy ( zostawić marynatę do pieczenia), krótko podsmażyć na złoty kolor. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec pod przykryciem w 190 stopniach ok. 1 godz. Gdy żeberka będą pół miękkie, dodać kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę , Piec do miękkości jeszcze ok. 0,5 godz. ( lub dłużej)
Podawać z np. ryżem, kaszą, makaronem. Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

CiociaGienia 01 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Zrobiłem były ok.1 Kto głosował? | Odpowiedz

katarzyna13535 01 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
a jak rewelacyjnie wygladaja!!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz