Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne!!! Ciekawy, nieco inny smak tradycyjnych żeberek .
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 807
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 40
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 331
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 128
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 807
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 40
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 331
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 128
Składniki
Żeberka umyć, pokroić na porcje.
Wymieszać składniki marynaty (czosnek przecisnąć przez praskę). Do marynaty włożyć żeberka, odstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia żeberka wyjąć z zalewy ( zostawić marynatę do pieczenia), krótko podsmażyć na złoty kolor. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec pod przykryciem w 190 stopniach ok. 1 godz. Gdy żeberka będą pół miękkie, dodać kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę , Piec do miękkości jeszcze ok. 0,5 godz. ( lub dłużej)
Podawać z np. ryżem, kaszą, makaronem. Smacznego !!!