Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne!!! Ciekawy, nieco inny smak tradycyjnych żeberek .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11764
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11764
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Żeberka umyć, pokroić na porcje.
Wymieszać składniki marynaty (czosnek przecisnąć przez praskę). Do marynaty włożyć żeberka, odstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia żeberka wyjąć z zalewy ( zostawić marynatę do pieczenia), krótko podsmażyć na złoty kolor. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec pod przykryciem w 190 stopniach ok. 1 godz. Gdy żeberka będą pół miękkie, dodać kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę , Piec do miękkości jeszcze ok. 0,5 godz. ( lub dłużej)
Podawać z np. ryżem, kaszą, makaronem. Smacznego !!!