Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć natrzeć ulubionymi przyprawami usmażyć na oleju i żeberka gotowe. Polecam
głęboka patelnia, nóż, ręcznik papierowy, miseczka na marynatę,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1033
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 957
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12840
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1033
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 957
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12840
Składniki
Składniki marynaty połączyć z olejem. Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić na kawałki, następnie natrzeć marynatą i odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażyć do lekkiego zeszklenia. Włożyć przygotowane żeberka i smażyć do miękkości mięsa , aż mięso będzie odchodzić od kości, podlewając wodą i przewracając od czasu do czasu mięso. Z powstałego płynu przygotować sos. Smacznego
Żeberka podczas smażenia.