Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć natrzeć ulubionymi przyprawami usmażyć na oleju i żeberka gotowe. Polecam
głęboka patelnia, nóż, ręcznik papierowy, miseczka na marynatę,
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 390
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 390
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Składniki marynaty połączyć z olejem. Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić na kawałki, następnie natrzeć marynatą i odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażyć do lekkiego zeszklenia. Włożyć przygotowane żeberka i smażyć do miękkości mięsa , aż mięso będzie odchodzić od kości, podlewając wodą i przewracając od czasu do czasu mięso. Z powstałego płynu przygotować sos. Smacznego
Żeberka podczas smażenia.