Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć natrzeć ulubionymi przyprawami usmażyć na oleju i żeberka gotowe. Polecam
głęboka patelnia, nóż, ręcznik papierowy, miseczka na marynatę,
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3050
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37033
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1684
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3050
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37033
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1684
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Składniki
Składniki marynaty połączyć z olejem. Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić na kawałki, następnie natrzeć marynatą i odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażyć do lekkiego zeszklenia. Włożyć przygotowane żeberka i smażyć do miękkości mięsa , aż mięso będzie odchodzić od kości, podlewając wodą i przewracając od czasu do czasu mięso. Z powstałego płynu przygotować sos. Smacznego
Żeberka podczas smażenia.