Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grill zamykany lub zwykły i piekarnik, papier do pieczenia, folia aluminiowa, tacka
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 823
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5767
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9581
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 823
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5767
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9581
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Składniki
Żeberka zanurza się w solance: daje się je do garnka, zalewa zimną wodą, sprawdza całkowitą objętość i daje się łyżkę soli z górką na każdy litr zawartości garnka. Oczywiście sól trzeba rozmieszać. Najlepiej przetrzymać żeberka w lodówce 24 h, albo nawet półtora dnia. Żeberka skrapia się olejem, zawija najpierw w papier do pieczenia a potem w folię aluminiową.
Jeszcze bejca.
Żeberka , całkowicie owinięte, grilluje się najpierw w zamkniętym grillu, przez 1,5 h w 150- 170 stopniach. `Jeśli grill nie spełnia takich warunków żeberka można upiec w domu w rękawie a na zwykłym grillu tylko je pobejcować i podpiec. Po tym czasie żeberka powinny być mięciutkie a kości same wychodzić. Zawsze można zajrzeć do paczuszki i sprawdzić.
Żeberka bejcuje się i jeszcze podpieka nad węglami, tylko uwaga , żeby się nie spaliły.
:)
Smacznego :)