Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad podany, zachciało się mięsa ze świnki bo ile można jeść kur, kaczek i gęsi. Tak więc dziś przygotowałam żeberka w sosie, obiad wyszedł nie byle jaki cała rodzina była zachwycona, tak jedli że mało talerzy nie zjedli a ja jestem z tego powodu bardzo zadowolona, oby więcej takich dobrych opinii na moje gotowanie.
Żeberka pociąć na części, obsypać przyprawami dodać olej oraz sok z cytryny.
Całość wymieszać aby przyprawy weszły w mięso odstawić na 15 minut aby mięso wchłonęło całe przyprawy.
W międzyczasie do garnka wlać 2 szklanki wody dodać suszone warzywa.
Na suchej patelni układać przygotowane żeberka i smażyć z obu stron na rumiano.
Tak usmażone żeberka przełożyć do przygotowanej wody z warzywami i dusić pod przykryciem.
W międzyczasie w pół szklanki wody rozrobić mąkę ze śmietaną ( ja zawsze rozrabiam w zakręconym słoiku wtedy nie mam grudek ).
Gdy ubędzie około pół szklanki wody dodać koper i chwilę pogotować bez pokrywki.
Następnie dodać wcześniej przygotowaną mąkę ze śmietaną i zagotować do powstania sosu.
Obiad podałam z ziemniakami oraz grzybkami w occie robione na zimę.
Dziś na obiad zrobiłam żeberka trójkąty. Te żeberka mają w sobie bardzo dużo...
Odsłon: 3123
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 50
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 54
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 55
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 50
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 54
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 55
Składniki
Żeberka pociąć na części, obsypać przyprawami dodać olej oraz sok z cytryny.
Całość wymieszać aby przyprawy weszły w mięso odstawić na 15 minut aby mięso wchłonęło całe przyprawy.
W międzyczasie do garnka wlać 2 szklanki wody dodać suszone warzywa.
Na suchej patelni układać przygotowane żeberka i smażyć z obu stron na rumiano.
Tak usmażone żeberka przełożyć do przygotowanej wody z warzywami i dusić pod przykryciem.
W międzyczasie w pół szklanki wody rozrobić mąkę ze śmietaną ( ja zawsze rozrabiam w zakręconym słoiku wtedy nie mam grudek ).
Gdy ubędzie około pół szklanki wody dodać koper i chwilę pogotować bez pokrywki.
Następnie dodać wcześniej przygotowaną mąkę ze śmietaną i zagotować do powstania sosu.
Obiad podałam z ziemniakami oraz grzybkami w occie robione na zimę.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 101
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 125