Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Żeberka są pyszne, mięsko kruche , soczyste i miękkie. Obiad z tak przygotowanym mięskiem smakuje wyśmienicie. Polecam
miska, nóż, ręcznik papierowy, patelnia, widelec, słoik,
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 314
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2263
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2991
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 655
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 314
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2263
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2991
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 655
Składniki
Do słoika włożyć wszystkie składniki marynaty, słoik zakręcić i potrząsać aż składniki sie połączą. Umyte, osuszone i pokrojone w kawałki żeberka włożyć do miski , wlać marynatę i dobrze natrzeć mięsko z każdej strony. Zakryć ścierką i odstawić na dwie godzinki w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie żeberka przełożyć na większą i głębszą patelnię z rozgrzanym tłuszczem ( u mnie masło klarowne 1 łyżka ), polać pozostałą marynatą i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa , obracając mięsko co jakiś czas i podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia lub ciepłą wodą. Z powstałego płynu przygotować sos. Smacznego
Danie obiadowe gotowe. Smacznego