Aromatyczne i rozpływające się w ustach mięso.Bardzo polecam:)
Żeberka w piwie.
Składniki
- Żeberka około 1,5kg
- Czosnek 5 ząbków
- Curry 1 łyżka
- Kminek 1 łyżka
- Cebula 3 szt.
- Pieprz sól
- Piwo z puszki
- Smalec 1 łyżka.
Składniki
- Żeberka około 1,5kg
- Czosnek 5 ząbków
- Curry 1 łyżka
- Kminek 1 łyżka
- Cebula 3 szt.
- Pieprz sól
- Piwo z puszki
- Smalec 1 łyżka.

Etapy przygotowania
Żeberka,umyć i poporcjować.Dać do naczynia żaroodpornego zaprawić przyprawami i czosnkiem.Zostawić na 2 godz. Po tym czasie zalać piwem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st. Pieć w1,5 godz.obracając je co jakiś czas. Osobno usmażyć cebulę na rumiano,pod koniec pieczenia żeberek dodać cebulę zamieszać i podpiec 10min. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Smacznego życzę!

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6205

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6205

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641



Składniki
- Żeberka około 1,5kg
- Czosnek 5 ząbków
- Curry 1 łyżka
- Kminek 1 łyżka
- Cebula 3 szt.
- Pieprz sól
- Piwo z puszki
- Smalec 1 łyżka.
Żeberka,umyć i poporcjować.Dać do naczynia żaroodpornego zaprawić przyprawami i czosnkiem.Zostawić na 2 godz. Po tym czasie zalać piwem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st. Pieć w1,5 godz.obracając je co jakiś czas. Osobno usmażyć cebulę na rumiano,pod koniec pieczenia żeberek dodać cebulę zamieszać i podpiec 10min. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.
Smacznego życzę!
Pyszne <3
Pyszne i aromatyczne żeberka :D