Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak kawałek pysznego mięska np. żeberka z cebulką w słodko-pikantnej marynacie. A żeby było prosto i łatwo żeberka pieczemy w piekarniku:)
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 23
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 81
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5875
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 107
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1234
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 23
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 81
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5875
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 107
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1234
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki z 1-2 kostkami. Cebule obieramy i kroimy w półplastry. Przygotowujemy marynatę:miód mieszamy z musztardą /ja użyłam pół na pół sarepskiej i francuskiej/, olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem /możemy zastąpić granulowanym/, papryką słodką i ostrą, majerankiem, octem jabłkowym, solą oraz pieprzem. W powstałej marynacie, obtaczamy każdy kawałek mięsa, układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając plastrami cebuli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-185 stopni C i pieczemy pod przykryciem ok. 90 min.