Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak kawałek pysznego mięska np. żeberka z cebulką w słodko-pikantnej marynacie. A żeby było prosto i łatwo żeberka pieczemy w piekarniku:)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1718
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 104
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1718
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 104
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 509
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki z 1-2 kostkami. Cebule obieramy i kroimy w półplastry. Przygotowujemy marynatę:miód mieszamy z musztardą /ja użyłam pół na pół sarepskiej i francuskiej/, olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem /możemy zastąpić granulowanym/, papryką słodką i ostrą, majerankiem, octem jabłkowym, solą oraz pieprzem. W powstałej marynacie, obtaczamy każdy kawałek mięsa, układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając plastrami cebuli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-185 stopni C i pieczemy pod przykryciem ok. 90 min.