Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak kawałek pysznego mięska np. żeberka z cebulką w słodko-pikantnej marynacie. A żeby było prosto i łatwo żeberka pieczemy w piekarniku:)
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 12
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256987
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3012
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 12
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256987
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3012
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki z 1-2 kostkami. Cebule obieramy i kroimy w półplastry. Przygotowujemy marynatę:miód mieszamy z musztardą /ja użyłam pół na pół sarepskiej i francuskiej/, olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem /możemy zastąpić granulowanym/, papryką słodką i ostrą, majerankiem, octem jabłkowym, solą oraz pieprzem. W powstałej marynacie, obtaczamy każdy kawałek mięsa, układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając plastrami cebuli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-185 stopni C i pieczemy pod przykryciem ok. 90 min.