Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robią furorę za każdym razem
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 138
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 138
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Umyte mięso pokroić na kawałki ( na porcje). Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, czosnek można wycisnąć.
Na dno dużego naczynia żaroodpornego wysypać warzywa, dodać mięso - całość doprawić solą, pieprzem, chili ( drobno pokrojonym) i ziołami - dobrze wymieszać.
Dodać passaty - znowu wymemlać. Piec w temp. 180-190 st. około 3 h kontrolując ilość płynu raz na jakiś czas ( można podlewać wodą lub piwem)
Spożywać z pieczywem, ryżem , makaronem - obojętne , ale koniecznie z przyjaciółmi:) Ja podałam swoje danie z kopytkami i kawałkami warzyw korzeniowych.