Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w sosie pomidowowym z pieca

Żeberka w sosie pomidowowym z pieca

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7711

Dodano:

Odsłon: 8219

robią furorę za każdym razem

Składniki

  • 3 kg żeberek
  • 3 cebule duże
  • główka czosnku
  • 2 butelki passaty pomidorowej ( każda 700 g)
  • ulubione zioła ( majeranek, oregano, tymianek , bazylia, rozmaryn...)
  • papryczka chilli 1 lub 2 szt - zależy jakie lubicie ostre
  • sól, pieprz,
  • 1 marchew
  • 1 piertuszka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żeberka w sosie pomidowowym z pieca

Przygotowanie

  1. Umyte mięso pokroić na kawałki ( na porcje). Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, czosnek można wycisnąć.

  2. Na dno dużego naczynia żaroodpornego wysypać warzywa, dodać mięso - całość doprawić solą, pieprzem, chili ( drobno pokrojonym) i ziołami - dobrze wymieszać.

  3. Dodać passaty - znowu wymemlać. Piec w temp. 180-190 st. około 3 h kontrolując ilość płynu raz na jakiś czas ( można podlewać wodą lub piwem)

  4. Spożywać z pieczywem, ryżem , makaronem - obojętne , ale koniecznie z przyjaciółmi:)

    Ja podałam swoje danie z kopytkami i kawałkami warzyw korzeniowych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń