Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w sosie własnym,kluseczki i kapustą zasmażana Niedzielne dzień dobry kochani Dziś wpadam do was z pysznym obiadkiem i ciachem Ciacho będzie za chwilkę a tymczasem zapraszam na pyszny obiadek Żeberka w sosie własnym,kluseczki i kapusta zasmażana Powiem wam jus od bardzo dawna chodził za mną taki Obiadek Na moje żeberka potrzebowałam Duży pasek żeberek Przyprawy do sól, pieprz,6 kulek jałowca,4 kulki ziela angielskiego,liść laurowy, tymianek, słodka papryka czerwona wędzona, majeranek,przyprawa do karkówki- pół łyżeczki Kawałek masełka 4 łyżki oliwy 4 łyżki octu winnego 2 łyżki powideł 2 łyżki mąki pszennej 300 ml bulionu wołowego Zaberka oczyścić i pokroić na kawałki. Z oliwy ,octu winnego i przypraw robię marynatę i smarują nią każdy kawałek żeberek. Takie mięsko zakrywam folia i wkładam na noc do lodówki. Następnego dnia zmaże żeberka na rozpuszczonym masełku az każdy kawałek się zarumieni. Mięsko posypuję odrobiną mąki z tych dwóch łyżek i zakrywam patelnię. Duszę na średnim ogniu ok godziny,dodaje powidła i duszę jeszcze 30 minut. Gotowe mięsko wyciągam na talerz i mąkę mieszam z bulionem i zalewam zawartość patelni. Kiedy sosik zgęstnieje wkładam mięsko i na małym palniku duszę jeszcze ok 5 minut. Żeberka podaje z kluseczkami które przygotowuję jak kluski śląskie tylko bez dziurki Kapusta kiszona ugotowaną z liściem laurowym i zielem angielskimi. Następnie podsmażoną na cebulce i kiełbasce. Powiem wam pychotka
garnek,patelnia
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 97
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 97
Składniki
Żeberka w sosie własnym,kluseczki i kapustą zasmażana
Niedzielne dzień dobry kochani
Dziś wpadam do was z pysznym obiadkiem i ciachem
Ciacho będzie za chwilkę a tymczasem zapraszam na pyszny obiadek
Żeberka w sosie własnym,kluseczki i kapusta zasmażana
Powiem wam jus od bardzo dawna chodził za mną taki Obiadek
Na moje żeberka potrzebowałam
Duży pasek żeberek
Przyprawy do sól, pieprz,6 kulek jałowca,4 kulki ziela angielskiego,liść laurowy, tymianek, słodka papryka czerwona wędzona, majeranek,przyprawa do karkówki- pół łyżeczki
Kawałek masełka
4 łyżki oliwy
4 łyżki octu winnego
2 łyżki powideł
2 łyżki mąki pszennej
300 ml bulionu wołowego
Zaberka oczyścić i pokroić na kawałki.
Z oliwy ,octu winnego i przypraw robię marynatę i smarują nią każdy kawałek żeberek.
Takie mięsko zakrywam folia i wkładam na noc do lodówki.
Następnego dnia zmaże żeberka na rozpuszczonm masełku az każdy kawałek się zarumieni.
Mięsko posypuję odrobiną mąki z tych dwóch łyżek i zakrywam patelnię.
Duszę na średnim ogniu ok godziny,dodaje powidła i duszę jeszcze 30 minut.
Gotowe mięsko wyciągam na talerz i mąkę mieszam z bulionem i zalewam zawartość patelni.
Kiedy sosik zgęstnieje wkładam mięsko i na małym palniku duszę jeszcze ok 5 minut.
Żeberka podaje z kluseczkami które przygotowuję jak kluski śląskie tylko bez dziurki
Kapusta kiszona ugotowaną z liściem laurowym i zielem angielskimi. Następnie podsmażoną na cebulce i kiełbasce.
Powiem wam pychotka